دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

جلسه سری در ابوظبی؛ ساقط شدن پهپاد آمریکایی محاسبات امارات را به هم ریخت

خبرگزاری «آناتولی» روایتی از یک نشست سری در ابوظبی منتشر کرده که نشان می‌دهد ساقط شدن پهپاد آمریکایی توسط ایران، امارات را به اصلاح سیاست خارجی‌اش واداشته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 01
کد خبر: ۱۸۰۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، در هفته‌های اخیر گزارش‌ها و نشانه‌های متعددی از برخی تغییرات در مواضع امارات عربی متحده در مورد تحولات منطقه، منتشر شده است. خبرگزاری «آناتولی» امروز در گزارشی اختصاصی، به نقل از منابع مطلع نوشته است که هدف قرار گرفتن پهپاد متجاوز آمریکایی توسط ایران، به تغییر محاسبات امارات و اصلاح رویکردهای سیاست خارجی این کشور منجر شده است.

 

در ادامه ترجمه متن کامل این گزارش آمده است:

 

آناتولی از منابع نزدیک به افراد مطلع در امارات، به اطلاعاتی دست یافته که دلایل بروز نشانه‌های اخیر از تغییر در سیاست خارجی امارات و عزم این کشور برای بهبود روابط با ایران را روشن می‌کند.

 

به گفته این منبع که خواسته نامش فاش نشود، روز ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) پس از آنکه اعلام شد ایران یک هواپیمای [بدون سرنشین] آمریکایی را ساقط کرده است، شاهزاده‌های امارات نشستی سری برگزار کردند.

 

در این نشست، «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی و «شیخ محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دوبی و نخست‌وزیر امارات، حضور داشتند.

 

این منبع مطلع گفت در این نشست، آل مکتوم از سیاست خارجی کشور انتقاد و بر لزوم بازنگری در آن، تأکید کرد. منبع توضیح داد که آل مکتوم در این نشست گفته است: «ما باید سیاست خارجی خود را مورد بازنگری کامل قرار دهیم. ما روزانه صدها میلیون دلار هزینه می‌کنیم، بی‌آنکه در ازای آن چیزی به دست آوریم. ما باید سیاست مداخله مستقیم در امور دیگر کشورها را که برای ما هزینه بسیاری داشته، اما هیچ دستاوردی به همراه نیاورده، کنار بگذاریم.»

 

آل مکتوم اشاره کرده است که باید از هزینه کردن مبالغ کلان پول در مناطقیکه امارات هیچ منفعتی در آن‌ها ندارد، خودداری کرد. به گفته او، تغییر رژیم در لیبی یا سودان، برای امارات سود یا ضرر به همراه ندارد.

 

او گفته است: «امیدواریم که شاید ایالات متحده علیه تهران اقدام نظامی انجام دهد، اما [دونالد] ترامپ [رئیس‌جمهور آمریکا] خواستار گفت‌وگو با ایران شده است، حتی بعد از آنکه این کشور هواپیمای ایالات متحده را ساقط کرد. اگر واشنگتن تهران را بمباران کند، در آن صورت ایرانی‌ها احتمالا در پاسخ امارات را هدف قرار می‌دهند؛ یا مستقیم یا به صورت غیرمستقیم از طریق حوثی‌ها.»

 

منبع اماراتی گفته است که محمد بن راشد آل مکتوم به حاضران در این نشست گفته است که امارات در صورت اصابت یک فروند موشک از ایران بر اراضی خود، از سرمایه‌گذاران خالی خواهد شد و هرگز نخواهد توانست کارگران آسیایی را حفظ کند.

 

بن راشد آل مکتوم همچنین در این نشست با بیان این که «نیروهای خلیفه حفتر در لیبی که امارات از آن‌ها حمایت می‌کنند، در تلاش برای سیطره خود بر شهر طرابلس هیچ پیشرفتی نداشته‌اند»، گفته است: «سال‌هاست که ما از حفتر بدون اینکه فایده‌ای داشته باشد حمایت می‌کنیم. ما باید به دنبال گزینه‌های سیاسی جایگزین باشیم نه گزینه‌های نظامی».

 

حاکم دبی همچنین در این نشست بر ضرورت ایجاد تغییرات ریشه‌ای در سیاست‌ خارجی امارات، توقف حیف و میل سرمایه‌ها و جدی گرفتن احتمال حمله ادعایی ایران به امارات تأکید کرده است.

 

به گفته منبع اماراتی مذکور، محمد بن زاید آل نهیان در مورد انتقادهای بن راشد عمیقا تأمل کرده و دستور داده است که برخی تغییرات در سیاست خارجی امارات اعمال شود.

 

به گزارش آناتولی، یکی از دلایلی که امارات متحده عربی را به سمت تغییر در سیاست خارجی خود سوق داده، موج انتقادهایی است که در شبکه‌های ارتباط جمعی از این سیاست‌ شده است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار